Zyrtarë dytësorë USA në Tiranë. Vizitë rutinë, jo lidhje me krizën

AKTUALITET


Një delegacion me punonjës dhe staf të Kongresit Amerikan ka mbërritur në Tiranë të martën si pjesë e vizitës së tij rutinore vjetore faktmbledhëse në Ballkan.

Delegacioni përbëhet nga staf që punon për Senatorë e Kongresmenë Amerikanë, si dhe të Këshillit të Atlantikut me qendër në Uashington DC, të kryesuar nga Damon Wilson. Delegacioni është takuar të martën në mëngjes me presidentin Ilir Meta. Zyra e shtypit e Presidencës njofton se Meta e ka njohur delegacionin me përpjekjet e Shqipërisë për integrimin në BE.


“Zhvillimet e brendshme politike, zgjidhja sa më e shpejtë e krizës aktuale dhe nevoja për reflektim të menjëhershëm, zbatimi e implementimi i reformës në drejtësi mbështetur në shinat kushtetuese, hedhja e hapave të nevojshme drejt integrimit në BE dhe roli i rëndësishëm i Shqipërisë në rajon si faktor kyç për stabilitetin, ishin temat kryesore të diskutimit”, sipas Presidencës.

Ndërkaq delegacioni i kongresmenëve po zhvillon në takim në zyrën e kryeministrit Rama dhe më vonë në orën 11:15 do zhvillojë një takim me kryetarin e Kuvendit Gramoz Ruçi. Ndërsa në orën tre do ketë takim me kreun e opozitës Lulzim Basha.

Delegacioni amerikan ne takim me presidentin MetaSkip to toolbar