Amnistia, tërheqje apo taktikë e PS?/ Minxhozi: Duket si bankëprovë e Reformës Zgjedhore

Më të fundit


Analisti Skënder Minxhozi, i ftuar në “Real Story” në ABC News, ku foli për Amnistinë Penale.

Ai tha se mosmiratimi i Amnistisë Penalë, duket si një bankëprovë për Reformën Zgjedhore.


Kujtojmë se PS tërhoqi nga rendi i ditës projektligjin për Amnistinë Penale pasi nuk arriti dot konsensusin me opozitën për të miratuar një amendament që ulte dënimet e zyrtarëve të dënuar nga Gjykata e Posaçme për korrupsion.

“Të gjitha palët e dinë që këtu ka pak dhjam. Nuk është se po bën diçka që ka impakt. Që të përfitosh një ulje nga kjo amnisti. Loja është tjetër, në një këtë Kuvend ku ka shumë zhurmë dhe pak punë gjen sektorë ku gjen çarje dhe nis një negociatë, cedon rrugës dhe ndërkohe thonë ‘unë gjej njerëz me arsey që në fund të ditës opozitë por kaluan diçka’. Më duket një bankëprove, nxehje e asaj që do jetë më pas, Reforma Zgjedhore. Të dyja palët e duan këta. Në mënyrë që të fitojë traditë dhe të hiqet paragjykimi dhe frika e Lul Bashës nga doktori.”, tha ai.
Skip to toolbar