Antimafia italiane dhe SPAK, operacion të përbashkët: Arrestohen 7 shqiptarë në Itali të përfshirë në trafik kokaine

AKTUALITET


Në orët e para të ditës së sotme, në provincat e Firences dhe Pratos, karabinierët e komisariatit Borgo San Lorenzo, ekzekutuan urdhër arrestet e lëshuara nga Prokuroria e Firences dhe lëshuar nga Gjyqtari për Hetimet Paraprake të kryeqytetit toskan, për masën “Arrest në burg” ndaj 7 të dyshuarve me kombësi shqiptare, dhe masën “vendbanim të detyrueshëm” dhe “ndalim të largimit gjatë natës nga ora 19:00 deri në ora 07:00” për 3 të tjerë

Njëkohësisht, janë kryer kontrolle personale, lokale dhe elektronike ndaj 18 të dyshuarve të tjerë. Hetimi që ka çuar në marrjen e masave ka dalë nga rezultatet e një aktiviteti të mëparshëm i cili më 5 shkurt 2024 ka çuar në ekzekutimin e 83 masave të sigurimit.


Në këtë kuadër doli në pah figura e personit përgjegjës për mbajtjen e lëndëve narkotike për llogari të një grupi kriminal me rrënjë në Firence. Ky person, i shkëputur nga grupi fillestar, ndërmori më pas, së bashku me bashkatdhetarët e tjerë të vendosur në Shqipëri, një aktivitet autonom të importit dhe tregtimit të kokainës, hashashit dhe marijuanës, nga viti 2018 deri në verën e vitit 2022. Droga ishte në sasi të mëdha, e transportuar e fshehur brenda kamionëve, e modifikuar siç duhet dhe i atribuohet kompanive të transportit zyrtarisht të rregullt.

Për t’u marrë me nevojat e reja hetimore, nëpërmjet Eurojustit, u krijua një JIT (Ekipi i Përbashkët Hetimor) i përbërë nga karabinierë të Borgo San Lorenzo dhe Policisë Shqiptare, të koordinuar nga Drejtoria e Qarkut Antimafia e Firences dhe Prokuroria Speciale, Zyra e Tiranës (SPAK) e specializuar në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.
Skip to toolbar