Armatime për Ukrainën, Stoltenberg thirrje vendeve anëtare të rrisin buxhetin

BOTA


Gjatë prezantimit të raportit vjetor për shpenzimet e aleancës së atlantikut të veriut, për vitin 2023, sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stontenberg, i bëri thirrje vendeve anëtarë që të rrisin edhe më shumë buxhetin e të ndihmojnë sa më shumë, në pajisje e furnizime ushtarake Ukrainën, në nevojë për armatime e municione sa më parë.

Stoltenberg theksoi nga zyrat qendrore në Bruksel, se “federate ruse është kërcënimi më i madh dhe i drejtpërdrejtë për sigurinë e aleancës, paqes dhe stabilitetit në zonën euro-atlantike”.


Shpenzimet ushtarake të NATO-s, në total për vitin 2023, përllogariten në 1.1 trilion dollarë, ku vërehet rritje e paprecedentë e shpenzimeve për mbrojtjen në Europë dhe Kanada, me 11%.

Rusia beson se NATO, veçanërisht Shtetet e bashkuara, e shohin Ukrainën thjesht si një mjet dhe promovon vazhdimisht përshkallëzimin e krizës atje, vetëm për interesat e saj.
Skip to toolbar