“Arratisje nga Kasandra”, misioni i preferuar i të burgosurve shqiptarë në Greqi

AKTUALITET


Një muaj pasi u arratisën dy shqiptarë të dënuar me burgim të përjetshëm, dy shtetas të tjerë të shqiptar, që vuanin dënimin në burgun e Kasandras në Kalkidhikisë janë arratisur këtë fundjavë. Sipas mediave greke, mësohet se një nga të arratisurit ishte një shqiptar që ka thyer leje e dhënë nga burgu për festën e Shën Mërisë.


Ky shtetas nuk është kthyer në burg pasi i kishte mbaruar leja, duke u cilësuar si i arratisur. Ndërkohë, mbrëmjen e së premtes, një tjetër shqiptar, në moshën 35-vjeç i dënuar për shumë vepra penale, përfshirë dhe vrasjen, është raportuar i arratisur nga burgu. Policia nuk jep emrat për dy të arratisurit.

35-vjeçari i dënuar për vrasje në fakt nuk është gjetur në banesën e tij, që ndodhej afër burgut. Ai vuante dënimin si gjysmë i burgosur, por nuk qëndronte në ambientet e burgur, por në disa banesa.


Ky shtetas, sipas rregullave të burgimit në Greqi, çdo mbrëmje duhet të raportonte pranë zyrës së policisë së burgur që ndodhej në banesë. Por të premten pasdite ai nuk është paraqitur për të raportuar praninë  e tij në banesë, duke u shpallur në kërkim nga policia.