Arti në zi: Ndahet nga jeta në moshën 72-vjeçare poeti i njohur Skënder Rusi

AKTUALITET


Ndahet nga jeta në moshën 72 vjeçare liriku Skënder Rusi.

Poeti lirik Skënder Rusi nuk rreshti kurrë së shkruari vargje për dashurinë dhe qytetin e tij Korçën. Skendër Rusi është vlerësuar si një ndër lirikët më të mirë dhe bashkëkohore për krijimtarinë e tij.


Ai u lind më 1952 në Korçë dhe ka mbaruar studimet e larta për gjuhë-letërsi. Në vitin 1984 është diplomuar për dramaturgji dhe në vitin 1998 për drejtues biblioteke në Kajro.

Krijimtaria poetike është pasuria më e madhe që poeti lë pas
Skip to toolbar