Batutat Rama-Nebenzy: Ndaloni luftën dhe unë s’i jap fjalën Zelenskit

Më të fundit


Kjo shkelje krijon rrezik, tha Nebenzy, që kërkoi nga Edi Rama që drejton debatin, të mos i japë të drejtën e fjalës presidentit të Ukrainës. Rama e sfidoi ambasadorin rus:

Nebenzy: Këtu ka një shkelje sepse udhëtimi i vetë pres për të ardhur këtu, shihet si një privilegj, në vend të të cilit, gjatë seancës së mëparshme, delegacioni ukrainas mori pjesë me një lidhje on live. Kjo shkelje praktike është e rrezikshme.


Kjo e sotmja do të jetë një spektakël. Ardhja e presidentit (ukrainas) sot është në shkelje me rregullat. Vendet jo anëtare nuk flasin para vendeve anëtare.

Rama: Ju ndaloni luftën dhe Zelensky nuk do të mbajë fjalën.

Ambasadori i Rusisë i kërkoi Presidentit të Këshillit të Sigurimit të mos flasë në cilësinë e kryeministrit të Shqipërisë:

“Ju tërheq vëmendjen se sot po flisni në cilësinë e kryetarit të Këshillit të Sigurimit, jo si kryeministri shqiptar”.
Skip to toolbar