BBC artikull për bandat shqiptare

BOTA


“Bandat shqiptare po përdorin kampet e emigrantëve në Francën veriore për të rekrutuar punonjësit e drogës, duke u paguar kalimin me gomone në kanalin e Lamnshit për të shkuar në Mbretërinë e Bashkuar,” shkruan BBC në një artikull dedikuar bandave shqiptare të drogës.

Shqiptarët përbëjnë pothuajse një të tretën e 39,000 njerëzve që kanë mbërritur me varka të vogla deri më tani këtë vit, sipas shifrave të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar. Zyrtarët e lartë të policisë dhe emigracionit në të dy anët e Kanalit janë të shqetësuar nga rritja e rolit të ndërmjetësve shqiptarë në lehtësimin e kalimeve.


Në qytetin francez të Dunkirkut këtë verë, dëshmitarët okularë thonë se shqiptarët pushtuan një pjesë të kampit kryesor të emigrantëve.

Hotelet  përreth stacionit, si Hotel Bretagne dhe Le Lion d’Or, kanë krijuar vende të posaçme për emigrantët shqiptarë.
Skip to toolbar