Biden dhe Xi shtrëngojnë duart në Bali

BOTA


Presidenti i SHBA Joe Biden është takuar në Bali me Xi Jinping, Presidentin e Kinës, në takimin e tyre të parë kokë më kokë që kur Xi Jinping mori detyrën.

Xi tha se të dy vendet duhet të punojnë me të gjitha vendet për të sjellë paqen botërore dhe shprehu se ishte i lumtur të punonte me Amerikën për të gjetur drejtimin e duhur dhe për të ngritur marrëdhëniet.


“Aktualisht, marrëdhënia SHBA-Kinë është në një situatë dhe ne kujdesemi shumë për të… si udhëheqës të dy vendeve kryesore, ne duhet të hartojmë kursin e duhur. Ne duhet të gjejmë drejtimin e duhur për marrëdhëniet dypalëshe për të ecur përpara dhe për të ngritur marrëdhëniet”, iu drejtua Xi Presidentit të Amerikës.

Në fjalën e tij hapëse, Biden foli për rëndësinë e shmangies së konfliktit midis SHBA-së dhe Kinës. Ai ra dakord se kishte pak zëvendësues për bisedimet ballë për ballë. Biden tha se ishte i përkushtuar për të mbajtur të hapur linjën e komunikimit mes tyre në mënyrë që të dy vendet të punonin së bashku për çështjet urgjente globale, duke përfshirë ndryshimin e klimës dhe pasigurinë.

“Bota pret që të dy kombet të punojnë në partneritet”, tha Biden.

Dy liderët janë takuar dhe kanë shtrënguar duart në hollin e hotelit  Mulia , përballë një vargu flamujsh amerikanë dhe kinezë.
Skip to toolbar