Blinken: Dialogu, shtegu i vetëm i duhur sa i përket Kosovës e Serbisë! Përgëzoj rolin e Shqipërisë, ka qenë forcë e stabilitet

AKTUALITET


Dialogu është shtegu i vetëm sa i përket Kosovës dhe Serbisë. Kështu nënvizoi Sekretari Amerikan i Shtetit Antony Blinken gjatë konferencës me kryeministrin Edi Rama.

Pyetje: Ju në fjalën tuaj nuk e prekët rajonin dhe Kosovën, do doja që pyetja ime të adresohej për Kosovën, si i shikoni zhvillimet e fundit në Kosovë, hapat që janë hedhur në raport me Serbinë… Heqjen e dinarit e shikoni shqetësues?


BlinkenKur nisa të punoja në dash dhe shtëpinë e bardhë 30 vite më parë sfida që ishte nga fillimi deri në fund ishte Ballkani. Bosnja Hercegovina e më pas Kosova. Shumë prej nesh kanë një histori që shkon thellë dhe që është e gjatë dhe kush më shumë sesa Biden dhe ju ne dini mirë. Nuk mund të shkojmë pas e të kemi ripërsëritje të asaj që kemi parë dhe shumë njerëz kanë përjetuar. Jemi të angazhuar që të mbështesim të gjitha përpjekjet e vendeve të BP  drejt Be.

Dialogu është shtegu i  vetëm i duhur sa i përket Kosovë dhe Serbisë. Dua të përgëzoj rolin e Shqipërisë se ka qenë një forcë për stabilitet. Ky është shtegu që i sjell të gjithë drejt një të ardhmeje më të mirë, jemi të vendosur që të bëjmë gjithçka e të mbështesim këtë dialog.
Skip to toolbar