Cirku francez te liqeni, spektakël mbi ujë/ Trupa franceze “ilotopie” dhuron emocione te liqeni artificial

AKTUALITET


Për herë të parë në Tiranë ndodhet trupa e Teatrit Bashkëkohor francez Ilotopie. Shfaqja spektakolare shumëngjyrëshe mbi ujë mblodhi mijëra qytetarë në liqenin artificial.

Skena e tyre është gjithnjë mbi ujë. Artistët prezantojnë lojëra të ndryshme surreale, por që në thelb bazohen tek e përditshmja.


Kureshtja e qytetarëve për të ndjekur shfaqjen “Fous de Bassin” pas jehonës që mori natën e parë, mblodhi më shumë qytetarë rreth e qark liqenit.

“Ishte shumë bukur. Hera e parë që ndiqja”.

Spektaklit mbi ujë për rreth 50 minuta më shumë iu gëzuan të vegjlit.

“Ishte shumë e bukur? “-Çfarë të pëlqeu më shumë? –“Fishekzjarrët dhe lojërat”.

Trupa e veçantë me 15 artistë e njohur për mënyrën unike të të bërit art ka shëtitur në shumë vende të botës.

Në Tiranë ata erdhën për herë të parë në kuadër të javës kulturore franceze.
Skip to toolbar