“Demokratët na shkatërruan”, mbështetësit e Trump të zemëruar pas vendimit të gjykatës

BOTA


Mbështetësit e ish-presidentit Donald Trump, të indinjuar nga dënimi i tij nga një juri e Nju Jorkut për të 34 akuzat kundër tij, bënë thirrje për trazira dhe hakmarrje të dhunshme.

Disa kërkuan sulme ndaj jurisë, ekzekutimin e gjyqtarit Juan Merchan, ose bënë thirrje për luftë civile dhe kryengritje të armatosur.


“Dikush në Nju Jork që nuk ka asgjë për të humbur duhet të organizojë protesta,”, tha një prej tyre.

Një përdorues sugjeroi që të fillonin të qëllonin votuesit liberalë. Kërcënimet e dhunës dhe gjuhës së urrejtjes janë rritur që kur Trump humbi zgjedhjet presidenciale të vitit 2020, të cilat ai pretendon se, pa prova, ishin të manipuluara.

Ndërsa ka nisur fushatën e tij të rizgjedhjes, republikani i ka quajtur gjyqtarët dhe prokurorët që trajtojnë çështjet në pritje kundër tij mjete të korruptuara të administratës së Presidentit Joe Biden.

Mbështetësit e tij po përgjigjen me një fushatë kërcënimesh dhe frikësimi kundër gjyqtarëve dhe zyrtarëve të gjykatave.

Pas vendimit të djeshëm, shumë nga mbështetësit e miliarderit thanë se bindja e tij ishte provë se sistemi politik i SHBA-së ka të meta dhe se vetëm dhuna dhunshëm ta shpëtojë vendin.

“1,000,000 burra (të armatosur) duhet të shkojnë në Uashington dhe t’i varin të gjithë. Kjo është zgjidhja e vetme”, thuhet në një postim në Patriots.win.

Një përdorues tjetër shkroi: “Trump duhet të dijë se ai ka një ushtri të gatshme të luftojë dhe të vdesë për të nëse ai kërkon ne do të marrim armët”.
Skip to toolbar