Diplomatët e BE në një zë për protestën: Të jetë paqësore, autoritetet jo pre e provokimeve

Më të fundit


Delegacioni i Bashkimit Europian dhe Ambasadave të Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian në Shqipëri kanë dhënë një deklaratë të përbashkët për protestën e sotme.

Në mesazhin e tyre BE dhe Ambasadat e Shteteve Anëtare shprehen në një zë për të zhvilluar një protestë paqësore duke dënuar edhe njëherë çdo akt dhune që është përdorur në protestat e mëparshme.


Diplomatët europian i bëjnë thirrje udhëheqësve të opozitës të sigurojnë që protesta të zhvillohet në mënyrë paqësore, ndërsa autoriteteve ligjzbatuese u kërkohet të mos bien pre e provokimeve.

“Delegacioni i Bashkimit Evropian dhe Ambasadat e Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian në Shqipëri respektojnë plotësisht të drejtën themelore të qytetarëve të Shqipërisë për të demonstruar. Megjithatë, ne përsërisim rëndësinë e ushtrimit të kësaj të drejte në mënyrë paqësore.
Ne dënojmë aktet e dhunës që kanë ndodhur në protestat e mëparshme dhe u bëjmë thirrje udhëheqësve të protestës si dhe autoriteteve shqiptare që të sigurojnë që demonstrata e sotme të zhvillohet në mënyrë të rregullt dhe paqësore. Të gjitha palët e përfshira kanë përgjegjësinë për të garantuar sigurinë e atyre që janë në rrugët e Tiranës sonte. Nuk ka vend për dhunë në një protestë paqësore. Autoritetet e zbatimit të ligjit kanë përgjegjësinë për të vepruar me vetëpërmbajtje, edhe nëse provokohen.
Për të mirën e qytetarëve shqiptarë, shumica e të cilëve dëshiron të shohë që vendi të bëjë përpara me procesin e reformave dhe të ecë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian, ne i bëjmë thirrje të gjitha palëve të mbështeten në ofertën ekzistuese për dialog me synimin për të gjetur një rrugëdalje nga situata aktuale politike si një çështje urgjente.”- shkruhet në deklaratë
Skip to toolbar