“E premtja e zezë”, besimtarët ortodoksë në Korçë kryejnë ritualet e ditës së shenjtë

AKTUALITET


Besimtaret ortodoksë në qytetin e Korçës, por dhe qindra qytetarë janë bërë pjesë pasditen e së premtes, të kremtimeve të asaj çka njihet në kalendarin ortodoks si e “Premtja e Zezë”.

Kjo ditë simbolizon vuajtjet e Jezu Krishtit, kryqëzimin dhe vdekjen e tij në Kryq.


Për të ndjekur procesionin e organizuar nga Mitropolia e Korçës, kanë ardhur dhe pelegrinë nga qytete të tjera të vendit, por dhe emigrantë shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në Greqi./abcnews.al
Skip to toolbar