Ekskluzive/ Rusi i UNMIK ishte agjent i shërbimeve sekrete të Moskës

#NËRADAR


Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka njoftuar se qeveria e Kosovës ka marrë vendim për ta cilësuar non-grata shtetasin rus Mikhail Krasnoshchenkov, të arrestuar gjatë operacionit policor në Mitrovicë.

Vendimi, sipas kryeministrit, është marrë për shkak të veprimeve të shtetasit rus, kundër rendit kushtetues të Kosovës.


“Vendimi është marrë sot ndaj këtij personi që punon si staf ndërkombëtar në Kombet e Bashkuara, dhe të njëjtit i urdhërohet që ta lëshojë territorin e Republikës së Kosovës. I bëj thirrje Përfaqësuesit të Posaçëm të Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara në Kosovë të respektojë vendimin”, ka shkruar kryeministri Haradinaj.

Burime të larta diplomatike në Tiranë dhe Kosovë i konfirmuan realstory.al se rusi në fjalë është gjithashtu agjent i shërbimeve sekrete i FSB. Ai bashkëdrejton celulën e shërbimeve sekrete serbe që për t’u mbrojtur nga sulmet është e vendosur brenda një spitali në Mitrovicë. Realstory.al ka parë mesazhin që UNMIK kishte shpërndarë mëngjesin e aksionit të  forcës policore të Kosovës në veri të Mitrovicës, ku i bëhej thirrje punonjësve të mos dilnin në punë. Por punonjësi rus jo vetëm ka dalë në punë, por ka tentuar të pengojë me makinën e tij forcat e policisë.

Nga vëzhgimet e shërbimeve, ai jo vetëm zhvillonte veprimtari subversive por ndërkohë katër persona të tjerë që duhet të ishin arrestuar, ishin larguar nga Mitrovica në drejtim të Serbisë. Me gjasë të lajmëruar nga agjenti rus i cili dihej se shoqërohej me ta. I alertuar nga sms e UNMIK mesa duket ai ka lajmëruar të kërkuarit, – i thotë burimi i lartë diplomatik shqiptar realstory.al.  Kjo si duket ka sjellë si pasojë dhe vendimin për largimin e tij nga territori i Kosovës.

Sot, kam kërkuar nga Ministria e Punëve të Jashtme që në bazë të kompetencave kushtetuese dhe ligjore të shpallim…

Gepostet von Ramush Haradinaj am Freitag, 31. Mai 2019Skip to toolbar