Emigrantët përçajnë Foltoren

Më të fundit


Me gjysmë zëri dhe larg toneve të tij, Sali Berisha kundërshton marrëveshjen e emigrantëve nënshkruar nga kryeministri Edi Rama dhe homologia italiane, Giorgia Meloni. Për Berishën kjo marrëveshje është antikushtetuese.

“Unë kam qenë kundër me bindjen e plotë se ka një problem madhor të të drejtave të njertiut, ka një problem madhor kushtetues. Këto dy probleme më bëjnë mua të qëndroj në pozicionin tim. Për këto dy probleme unë kam kundërshtuar një kërkesë vite më parë, pak më ndryshe, për sjelljen e irakianëve në Shqipëri.”, thotë Berisha.


Por në të kundërt të qëndrimit të Berishës, një nga vetëm pesë kryetarët e bashkisë që Rithemelimi mori me 14 maj, Hil Curri jo vetëm që e mbështet nismën e kryeministrit por shkon edhe më tej, duke i bërë një ofertë konkrete këtij të fundit.

“Është çështje humane, e cila i përket çdo kryebashkiaku, duke filluar nga unë. Çdo djalë apo vajzë shqiptare është pritur nga shtetet e unionit, kështu që ne e kemi për detyrë që të presim. Interesat e bashkisë së Fushë Arrëzit janë shumë madhore dhe i kalojnë çdop lloj kufiri kur vjen pjesa për bashkëpunim për interesat. Ka qenë pjesë humane, ka qenë thjesht një mendim i konsultuar me stafin e bashkisë“, theksoi ai.
Skip to toolbar