Erdogan shpall gjendjen e emergjencës në provincat e goditura nga tërmeti

BOTA


Presidenti Recep Tayyip Erdoğan tha se tërmetet që goditën Turqinë herët të hënën dhe vranë më shumë se 3000 njerëz ishte “fatkeqësia më e madhe” që ka goditur ndonjëherë vendin.

Ai njoftoi gjithashtu se një gjendje e jashtëzakonshme tre-mujore ishte shpallur në 10 provincat e goditura më keq nga tërmetet vdekjeprurëse.


Rreth 54,000 tenda dhe 102,000 shtretër janë dërguar në rajonet e goditura nga tërmeti dhe 5,000 punonjës shëndetësorë.

Presidenti vuri në dukje se, afro 1 mijë autoambulanca, 241 ekipe të ekipeve mjekësore kombëtare (UMKE) u drejtuan dhe emëruan në zonat e goditura nga tërmeti.

“I ftoj qytetarët tanë dhe botën e biznesit që duan të ndihmojnë në shërimin e plagëve të tërmeteve, të dhurojnë në llogaritë e Autoritetit të Menaxhimit të Fatkeqësive (AFAD),” kërkoi Erdogan gjatë fjalimit të tij drejtuar kombit.
Skip to toolbar