FOTOT/ Putin përjashton nga ushtria ruse Yelena Isinbayevan, i heq gradën “Major”

BOTA


Deklarata e Yelena Isinbayeva, mbajtëses së rekordit botëror në kërcimin me shtizë, e cila tha se grada e saj e “majorit të ushtrisë ruse” është vetëm nominal, zemëroi të gjithë në Rusi.

Jelena Isinbayeva, 41 vjeç, jeton në Spanjë në Tenerife me burrin dhe vajzën e saj dhe nuk ka ndërmend të kthehet në Rusi. Ajo përfaqëson atë vend në Lojrat Olimpik dhe aktivitete të tjera ndërkombëtare.


Fronti Popullor rus, një organizatë që u krijua në maj 2011 me iniciativën e presidentit Vladimir Putin, planifikon sot të përjashtojë nga anëtarësimi Yelena Isinbayeva pas deklaratave të saj. Ajo është anëtare e kësaj organizate që nga viti 2018.

Dy herë kampionia olimpike e kërcimit me shkop Jelena Isinbayeva njoftoi më parë se do të vazhdojë punën në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar (IOC) nga shtatori.

Komisioni i Etikës i IOC vendosi që Isinbayeva vuri në dukje se ajo nuk kishte kontratë me ushtrinë ruse dhe se ajo nuk e mbështeste Operacionin Special Ushtarak të atij vendi në Ukrainë. Vetë atletja theksoi se grada e saj kryesore është “nominale”.

Yelena Isinbayeva mori gradën e majorit të ushtrisë ruse personalisht nga ministri Sergei Shoigu. Ajo është fotografuar disa herë me uniformën e ushtrisë ruse me një buzëqeshje në fytyrë.
Skip to toolbar