Furnizonin Europën me drogë, çmontohet banda shqiptare në Spanjë

AKTUALITET


Një  organizatë kriminale me origjinë shqiptare që vepronte nga Costa Tropical e Granadës dhe nga Malaga është çmontuar nga Policia Kombëtare e Spanjës. Ky grup ishte i përkushtuar për kultivimin, transformimin dhe dërgimin e sasive të mëdha të marihuanës në Evropën veriore .

Nga pesë personat e arrestuar, katër janë futur në burg , të akuzuar për kryerjen e dyshuar të krimeve të trafikut të lëndëve narkotike, anëtarësimit të organizatës kriminale dhe mashtrimit të energjisë elektrike . Agjentët e Policisë Kombëtare të Grupit të Narkotikëve Motril, Grupit të Krimit të Organizuar Fuengirola (Málaga) dhe Grupit I të Krimit të Organizuar të Komisariatit të Përgjithshëm të Policisë Gjyqësore kanë qenë përgjegjës për zbërthimin e këtij grupi.


Hetimi për këto ngjarje filloi marsin e kaluar , kohë në të cilën Grupi i Narkotikëve të Komisariatit të Policisë Motril kap disa informacione në lidhje me ekzistencën e një plantacioni marihuane që kultivohej brenda një magazine industriale të një qyteti të vogël në bregdetin e Granadës.

Hetimi i nisur për këtë arsye ka arritur të vërtetojë vërtetësinë e informacionit të marrë, për lokalizimin e plantacionit. Pikërisht gjatë atyre javëve hetimi i kryer nga Motrili u konvergjua me një tjetër që po kryhej nga Grupi I i Krimit të Organizuar i Brigadës Qendrore të Krimit të Organizuar , duke zgjedhur ta kryenin hetimin bashkërisht.

Pasi përfunduan hetimet e policisë, në fund të muajit maj u krye një pajisje që arriti të çmontojë objektin e sipërpërmendur , i cili përbëhej nga njëra anë nga dhoma të dedikuara për zhvillimin dhe lulëzimin e bimëve të marijuanës dhe nga ana tjetër. të pjesëve specifike të destinuara për mbirjen e bimëve të përmendura. Gjatë këtij kontrolli, policia arrestoi pronarin e anijes dhe sekuestroi mbi 450 bimë marihuanë në gjendje të avancuar zhvillimi.

Një plantacion i dytë në Costa Tropical


Në vijim të hetimeve, në fillim të këtij muaji nëntor, agjentët çmontuan një plantacion të dytë të përbërë nga tre dhoma që i përkisnin një apartamenti të vendosur në një qytet të vogël në bregdetin e Granadës, me ç’rast u ndërhynë në 130 bimë të tjera marijuanë. dhe arrestimin e një mashkulli me kombësi shqiptare.

Nga ana tjetër, hetimi i përqendruar në disa banesa në qytetin e Mijas-Costa të Malagës, përfundoi me arrestimin e tre burrave të tjerë me origjinë shqiptare, të gjithë anëtarë të organizatës kriminale të hetuar.

Organizata tashmë e shpërbërë karakterizohej nga kryerja e menaxhimit gjithëpërfshirës të trafikut të drogës, pasi aktivitetet e saj varionin nga gjetja dhe marrja me qira e fermave dhe shtëpive fshatare në vende të izoluara në Costa Tropical të Granadës, deri te zhvillimi i plantacioneve të marijuanës në këto në një shkallë të gjerë, deri te transformimin, ruajtjen dhe dërgimin në veri të Evropës të marijuanës tashmë të përpunuar.

Elementët shqiptarë të kësaj organizate kriminale kishin vendosur vendbanimin e tyre në zhvillime luksoze në qytetin turistik të Mijas-Costa dhe po hetoheshin nga grupi i krimit të organizuar të Komisariatit të Policisë Fuengirola.

Këta persona përdornin automjete të marra me qira me dokumentacion të falsifikuar për të vështirësuar gjetjen e tyre nga punonjësit e policisë . Nga ana tjetër, materiali i nevojshëm për zhvillimin e plantacioneve u ble nga kjo organizatë në prona të ndryshme industriale pranë kryeqytetit të Malagës.

Të arrestuarit janë një shtetas spanjoll 27-vjeçar pa precedentë policie, së bashku me katër burra të tjerë me origjinë shqiptare. Ky i fundit, me moshat nga 25 deri në 51 vjeç, nuk ishte me precedentë policor në vendin tonë, përveç njërit prej tyre . Të arrestuarit akuzohen për kryerjen e veprave penale të trafikut të lëndëve narkotike, përkatësisë në organizatë kriminale dhe mashtrimit të energjisë elektrike.

Autoriteti gjyqësor ka vendosur tashmë dënimin me burg për katër prej të arrestuarve . Megjithatë, duke marrë parasysh dokumentacionin e sekuestruar, hetimet vijojnë dhe nuk përjashtohen arrestime të reja në lidhje me këto ngjarje.
Skip to toolbar