Gaza, 80 për qind e qendrave të kujdesit shëndetësor janë jashtë shërbimit

BOTA


Majed Abu Ramadan i Autoritetit Palestinez tha se përgjegjësia për gjendjen e rëndë të kujdesit shëndetësor të Rripit të Gazës mund të vihet në këmbët e sulmit të vazhdueshëm të Izraelit në enklavë.

Abu Ramadan gjithashtu bëri thirrje për ndërhyrje ndërkombëtare për të shpëtuar sistemin shëndetësor në Rrip.


Ai shtoi se Autoriteti Palestinez po punon për të dërguar ekipe mjekësore në Gaza për të trajtuar “rastet e vështira”, në dritën e refuzimit të Izraelit për të lejuar një numër “të mjaftueshëm” të të plagosurve dhe palestinezëve të sëmurë të largohen nga Rripi për trajtim mjekësor./abcnews.al
Skip to toolbar