Gjenerali amerikan: Lufta në Ukrainë do mbyllet me negociata

BOTA


Gjenerali Mark Milley, kryetar i shefave të përbashkët të shtabit të Amerikës, ka thënë se as Rusia dhe as Ukraina nuk ka të ngjarë të arrijnë qëllimet e tyre ushtarake dhe ai beson se lufta do të përfundojë në tryezën e bisedimeve.

Pentagoni po rishqyrton rezervat e tij të armëve dhe mund të rrisë shpenzimet ushtarake, tha Milley në një intervistë me Financial Times.


Milley tha gjithashtu se ai ende besonte se lufta do të përfundonte në tryezën e bisedimeve.

“Do të jetë pothuajse e pamundur për rusët të arrijnë objektivat e tyre politike me mjete ushtarake. Nuk ka gjasa që Rusia do të marrë kontrollin e plotë të Ukrainës. Thjesht nuk do të ndodhë.

Do të ishte gjithashtu “shumë, shumë e vështirë për Ukrainën këtë vit të dëbojë rusët nga çdo centimetër i Ukrainës së pushtuar nga Rusia”, tha ai, duke shtuar:

Nuk do të thotë se nuk mund të ndodhë. Por është jashtëzakonisht e vështirë. Dhe kjo do të kërkonte në thelb kolapsin e ushtrisë ruse.

Të martën, Milley tha se Rusia ka humbur “strategjikisht, operacionalisht dhe taktikisht” gjatë një konference të përbashkët shtypi me sekretarin e mbrojtjes të SHBA, Lloyd Austin.

“Rusia është një pabesë globale dhe bota mbetet e frymëzuar nga guximi dhe qëndrueshmëria e Ukrainës. Me pak fjalë, Rusia ka humbur, ata kanë humbur strategjikisht, operacionalisht dhe taktikisht dhe po paguajnë një çmim të madh në fushën e betejës.
Skip to toolbar