Gjest simbolik para Papa Françeskut, një izraelit dhe një palestinez përqafohen me njëri-tjetrin

BOTA


Papa Françesku mori pjesë në konferencën “Arena e Paqes” që u organizua në Arenën e Veronës.

Para papës është bërë edhe një gjest simbolik. Menjëherë pas mbërritjes së tij, izraeliti Maoz Inon, i cili humbi prindërit e tij në sulmin e 7 tetorit 2023 nga Hamasi, dhe palestinezi Aziz Sarah, vëllai i të cilit u vra në një operacion të ushtrisë izraelite, u përqafuan.


Dy të rinjtë, siç raporton shtypi italian, kanë arritur të bëhen miq dhe partnerë. “Mendoj se nuk ka nevojë për koment”, tha Papa, ndërsa dhjetë mijë pjesëmarrësit në iniciativë u ngritën në këmbë dhe duartrokitën me entuziazëm.

“Është e ndaluar të mashtrojmë veten, është e ndaluar ta lëmë atë. Nëse gjithçka duket se argumenton në favor të luftës, opsionet individuale për paqen mbeten të mundshme dhe të nevojshme”, theksoi prifti katolik, At Luigi Zotti, në ndërhyrjen e tij kur Papa Françesku mbërriti në Arenë.
Skip to toolbar