Gjyqi ndaj Trump, gjykatësi pranon të ulë gjobën e ish-presidentit

BOTA


Një gjykatës në Nju Jork ka pranuar kërkesën e Donald Trump për të pezulluar gjykimin e tij për mashtrim civil prej 464 milionë dollarësh, duke i dhënë atij 10 ditë kohë për të vendosur një shumë të reduktuar prej 175 milionë dollarësh.

Ekipi ligjor i ish-presidentit kishte thënë më parë se ai nuk ishte në gjendje të siguronte një detyrim nga një kompani private për 464 milionë dollarë. Trump është përballur me një afat të hënën për të vendosur detyrimin ose për të paguar shumën e plotë.


Gjykata e apelit ra dakord gjithashtu të shtyjë zbatimin e dënimeve të tjera që ishin pjesë e vendimit fillestar, si ndalimi i ish-presidentit dhe djemve të tij të mëdhenj nga drejtimi i bizneseve në Nju Jork.

Trump u gjet përgjegjës në fillim të këtij viti për fryrje të vazhdueshme të vlerës së aseteve të tij.
Skip to toolbar