Gjyqi për mashtrim/ Trump përplaset me gjykatësin gjatë dëshmisë: Gjyq shumë i padrejtë

BOTA


Për vite me radhë, Donald Trump u është përgjigjur hetimeve, shpesh duke lobuar retorikën e tij nëpër skenat e tubimeve dhe mediave sociale. Duke dëshmuar në gjyq, ku ai akuzohet për mashtrim prej vitesh, Trump mbrojti kompaninë e tij dhe u përplas me gjykatësin.

“Ky nuk është një tubim politik,” tha gjyqtari i Gjykatës së Lartë të Nju Jorkut, Arthur Engoron, duke i kërkuar një prej avokatëve të Trump që ta kontrollonte atë. “Kjo është një sallë gjyqi.”


Prokurorja e Përgjithshme e Nju Jorkut, Letitia James vitin e kaluar akuzon kompaninë familjare të Trump,”Organizata Trump” për kryerjen e mashtrimit gjatë një dekade.

Trump, kandidati kryesor për nominimin presidencial republikan vitin e ardhshëm, ka sulmuar vazhdimisht çështjen e James, ka mohuar çdo keqbërje dhe ka këmbëngulur se ai është vënë në shënjestër për arsye politike.

Duke dëshmuar për orë të tëra të hënën, ai u përplas me gjykatësin.

“Ai mori vendime kundër meje pa ditur asgjë për mua”, dëshmoi Trump, duke ngritur zërin. “Mashtrimi ekziston në gjykatë, jo tek unë.”

James po kërkon që Trump dhe biznesi i tij të paguajnë të paktën 250 milionë dollarë gjoba, duke i mohuar të drejtën për të bërë biznes në shtetin e Nju Jorkut.

Padia e James ka irrituar qartë Trumpin, i cili prej kohësh e ka promovuar veten si një biznesmen i suksesshëm. Ai nuk ka qenë i detyruar të marrë pjesë në gjyq që nga fillimi i tij muajin e kaluar, përveç dëshmisë së tij, por ai është paraqitur personalisht disa herë dhe ka kritikuar James.

Në padinë e saj, James pretendoi se Trump dhe drejtuesit e tij me vetëdije keqdeklaruan vlerat e aseteve të tyre së bashku me pikat e tjera të të dhënave.

Engoron më vonë sugjeroi se ai mund ta largonte Trumpin nga qëndrimi nëse nuk mund t’u përgjigjej drejtpërdrejt pyetjeve. Më pas ai ngriti zërin ndërsa iu drejtua avokatëve të Trump, të cilët ishin ngritur për të argumentuar se Trump duhet të jetë në gjendje ta paraqesë çështjen e tij pa kufizime.

“Ky është një gjyq shumë i padrejtë. Shumë. Dhe shpresoj që publiku të jetë duke e pare,” tha Trump.

Engoron ka gjobitur dy herë Trump për shkelje të urdhrit të tij, me një total prej 15,000 dollarësh.

Kise foli gjithashtu me gazetarët, duke thënë se ish-presidenti “u tha të gjithëve faktet”, ndërsa Trump e hodhi poshtë rastin si “një mashtrim” dhe mbrojti praktikat e tij të biznesit pasi u largua nga salla e gjyqit.

“Gjithçka që bëmë ishte absolutisht e drejtë”, tha Trump.
Skip to toolbar