Gjyqtari i dosjes “Hakmarrja për Drejtësi” në sitën e Vettingut

AKTUALITET


Dhimitër Lara, anëtari i Apelit te Krimeve te Rënda, pjesë e trupës gjykuese që dënoi vëllezërit Shyti në dosjen “Hakmarrja për Drejtësi” del para Vettingut. Vëllezërit Laert dhe Orik Shyti kanë bërë edhe një ankesë pranë KPK-së, duke theksuar se në vendimin ndaj tyre gjyqtari u ndikua politikisht.

Sipas të dhënave të para, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konstatuar probleme me pasurinë e Larës, por edhe me figurën. Ndaj tij janë bërë edhe pesë denoncime mes tyre edhe Laert e Orik Shytit, të dënuar nga Lara si pjesë e organizatës “Hakmarrja për Drejtësi”.


Sipas ankesës së Orik e Laert Shytit, kur janë gjykuar, Lara ka qenë i përfshirë në korrupsion politik. I pyetur për këtë ankesë nga anëtarja e trupës gjykuese Etleda Çiftja, nëse ka shkelur ligjin në këtë rast, Lara i është përgjigjur se edhe nëse do të kthehej sërish në kohë do të jepte sërish të njëjtin vendim. KPK pritet të shprehet për Dhimitër Larën në datë 29 maj.
Skip to toolbar