Guterres takohet me Tatarin pas paralajmërimit në OKB

BOTA


Presionet dhe paralajmërimet për trajtim të barabartë të drejtuar nga kreu i pseudoshtetit Ersin Tatar në OKB pas takimit të Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara me presidentin e Qipros Nikos Christodoulidis në Bruksel, duket se kanë ndodhur.

Udhëheqësi Tatar mori një ftesë nga Antonio Guterres për ta vizituar atë në Nju Jork më 5 prill. Gjatë takimit ai pritet të vazhdojë në rrugën sfiduese të vendosur nga presidenti turk për barazinë sovrane dhe dy shtete.


Siç raporton gazeta turke Hurriyet, Tatari do t’i thotë Sekretarit të Përgjithshëm se këmbëngul në vendimin e tij që të mos ulet në tryezë pa njohur barazinë sovrane të turqve qipriotë.

Raporti që do të hartohet nga e dërguara e Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së në Qipro, Maria Ángela Holguin Queyar, ish-ministre e Jashtme kolumbiane, pas vizitës së saj në rajon, konsiderohet kritik për të ardhmen e Qipros./abcnews.al
Skip to toolbar