Haradinaj: Do qëndroj Kryeministër deri sa të bëhen zgjedhjet (po në Hagë si do shkojë? )

KOSOVA


Më 19 korrik Ramush Haradinaj do të dilte para mediave në Kosovë në një konferencë shtypi dhe do të lajmëronte dorëheqjen e parevokueshme të tij nga posti i kryeministrit. Kjo për shkak të ftesës së ardhur nga Gjykata Speciale e Hagës në lidhje me krimet e luftës në Kosovë. Haradinaj vendosi se do të paraqitej në Hagë si qytetar i thjeshtë dhe i bëri thirrje presidentit Thaçi se ishte përgjegjës për të zhvilluar zgjedhjet e parakohshme në vend. Por tre ditë më pas duket se Haradinaj ka ndërruar mendje në lidhje me ato që tha ditën e dorëheqjes së tij. Në një letër dërguar Presidentit Thaçi, partive politike dhe institucioneve të tjera në vend, Haradinaj thekson se jep dorëheqjen, por do të qëndrojë në krye të detyrës deri në zhvillim të zgjedhjeve të ardhme dhe të krijohet qeveria e re.

Zgjedhjet e jashtëzakonshme duhet të mbahen jo më herët se 30 ditë dhe jo më vonë se 45 ditë. Nuk është ende zyrtare por sipas mediave në Kosovë mendohet se do të mbahen më 8 shtator. Ndërkohë që Haradinaj do të paraqitet të mërkurën në Hagë për t’u marrë në pyetje nga Gjykata Speciale. Pra Haradinaj do të paraqitet ë Hagë si kryeministër i Kosovës (ajo që ai nuk donte?) dhe jo si një qytetar i thjeshtë që nuk përfaqëson asnjë institucion në vend. 

“Sot, përmes një letre, i kam njoftuar krerët e institucioneve dhe liderët e partive politike të përfaqësuara në Kuvend, për vendimin e dorëheqjes sime të parevokueshme nga funksioni i Kryeministrit të Republikës së Kosovës. Në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe ligjet e aplikueshme, kam ftuar që të ndërmerren hapat e nevojshëm për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme nacionale, në mënyrë që e drejta për të zgjedhur t’i kthehet sovranit. Deri në zgjedhjen e Qeverisë së re, do të vazhdoj kryerjen e detyrave kushtetuese si Kryeministër dhe Qeveri në dorëheqje”, shkruan Haradinaj në letrën drejtuar institucioneve në Kosovë.

Sot, përmes një letre, i kam njoftuar krerët e institucioneve dhe liderët e partive politike të përfaqësuara në Kuvend,…

Gepostet von Ramush Haradinaj am Montag, 22. Juli 2019


Skip to toolbar