Harta e re gjyqësore, avokatët vendosin bojkot pa afat të seancave gjyqësore

AKTUALITET


Këshilli i Përgjithshëm i dhomës së avokatisë së Shqipërisë ka marrë vendimin për të bojkotuar seancat gjyqësore pa afat.

Vendimi është marrë në shenjë kundërshtie ndaj hartës së re gjyqësore, ndërsa avokatët kundërshtojnë hartën e re gjyqësore sepse sipas tyre cenon rëndë aksesin e qytetarëve te sistemi i drejtësisë dhe rrit ndjeshëm kostot.


Këshilli madje ka vendosur që do të marrë masa penalizuese për avokatët që nuk respektojnë bojkotin.

Vendimi unanim është marrë para pak minutash në mbledhjen e Dhomës së Avokatisë në Xibrakë. Risia qëndron pikërisht tek masat e arrestit të cilat do të bojkotohen prej ditës se sotme deri në dhjetë ditët vijuese, ndërsa më pas do të merret një vendim i dytë.

Bojkoti i avokatëve ka çuar në kolaps sistemin e drejtësisë dhe efektet janë ndjerë edhe në Gjirokastër, ku prej 3 javësh vijon bojkoti total për seancat gjyqësore në të katër gjykatat e qarkut.
Skip to toolbar