Hetimi ndaj ish-presidentit për dosjet e klasifikuara, ish-punonjësi i Trump: Të gjithë kemi lëvizur kuti

BOTA


Punonjësi numër 5 i ish-presidentit amerikan Donald Trump ka thyer heshtjen, duke rrëfyer se si u transferuan dosjet e klasifikuara të Mar-a-Lagos.

Në një intervistë për CNN, Brian Batler (Butler), ka rrëfyer se padashur ka ndihmuar në lëvizjen e dokumenteve të klasifikuara në aeroplanin privat të Tramp.


Batler tha se ai po ndihmonte për të zhvendosur kutitë në aeroport në të njëjtën kohë që Tramp po përshëndeste hetuesit federalë në pronën e tij në qershor 2022, dy muaj para kontrollit të FBI-së në Mar-a-Lago dhe një vit përpara se të akuzohej nga prokurori special Jack Smith për keqpërdorimin dokumenteve të klasifikuara.

Kam kuptuar tani në të njëjtën kohë që ai po shkon atje, kutitë po shkojnë nga diku në një automjet, të cilat përfundimisht po shkojnë në aeroplan, të cilin e ngarkoj me Walt,” tha Butler, duke vënë në dukje se ai nuk e kishte idenë çfarë ishte në kuti.

Batler tha se nuk ka folur me mikun e tij Carlos De Oliveira, i cili është një nga të pandehurit e Trampit, që nga aktakuza. Ai shpjegoi më tej edhe arsyet se përse shefi i tij prej 20 vitesh nuk duhet të zgjidhet më president i SHBA-ve.

Butler thotë se e pa Tramp ndërsa po shkonte për të takuar avokatin e tij, Evan Corcoran, dhe një grup njerëzish që më vonë do të kuptonte se ishin agjentë të FBI-së.

“Unë isha në manastir jashtë, pranë barit dhe ish-presidenti po ecte drejt dhomës së ndenjes, sikur do të hynte në dhomën e ndenjes. Ai ishte me Shërbimin Sekret. Mbaj mend që më tha përshëndetje. “Përshëndetje, Brian”. Përshëndetje zoti Trump’ ose ‘President Trump’. Dhe më pas ai hyri dhe foli me ta, por unë nuk e dija kush ishin ata njerëz. ‘Ne jemi të gjithë pis. Të gjithë kemi lëvizur kuti”, tha Butler.

De Oliveira u shtua si i bashkë-pandehur në çështjen e dokumenteve të klasifikuara në korrik 2023, kur u akuzua për përpjekje për të mbuluar përpjekjet për të lëvizur kutitë në vendpushimin e Tramp.

Prokurorët pretendojnë në një aktakuzë të përditësuar, se Nauta (trupi i Tramp) dhe De Oliveira u përpoqën të fshinin pamjet e kamerave të sigurisë në vendpushimin e ish-presidentit pasi Departamenti i Drejtësisë lëshoi ​​një thirrje për të.
Skip to toolbar