Identifikimi elektronik/ KQZ: Aty ku nuk punon pajisja PEI, procesi të vijojë me listën e printuar

AKTUALITET


Duke ndjekur problematikat e krijuara në qendra të ndryshme të votimit me pajisjen e identifikimit biometrik ‘PEI’, KQZ ka urdhëruar që të vazhdohet me identifikimin e zgjedhësve me anë të listave të votimit të printuara.

Më herët, sekretari për çështjet ligjore të PS-së, Eridian Salianji i ka kërkuar KQZ-së që të marrë masa të menjëhershme për vijimin e votimit pa përdorimin e pajisjes PEi në qendrat e votimit ku ka pasur probleme me identifikimin elektronik të zgjedhësve.


“Të nderuar Anëtar të Komisionit Rregullator, I nderuar Z.Komisioner, Sot në datë 14 maj 2023, në orën 07.00 ka filluar procesi I votimit për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të dt. 14 maj 2023. Që prej asaj ore, ashtu si dhe ju jeni, dijeni, në të gjitha qarqet ku po zhvillohet votimet, hasur problematika të shumta të funksionimin e pajisjes së Identifikimit Elektronik, e cila ka çuar të bllokimin e procesit të votimit në këto qëndra votimi. Për sa më sipër, bazuar në Kodin Zgjedhor, kërkojmë nga na Juaj, marrjen e masave të menjëhershme për vijimin e votimit në këto qendra votimi ku pajisja PEi nuk funksionon, duke urdhëruar fillimin e menjëhershëm të votimit”, deklaroi Eridian Salianji.

Identifikimi elektronik/ KQZ: Aty ku nuk punon pajisja PEI, procesi të vijojë me listën e printuarSkip to toolbar