IGJEUM paralajmëron përmbytje në Shkodër, Lezhë, Tiranë, Fier, Vlorë

AKTUALITET


Në bazë të informacionit të Institutit të Gjeoshkencës, gjatë 24 orëve që vijnë do të ketë reshje shiu në të gjithë vendin. Kështu, sipas njoftimit, në qarqet Shkodër, Lezhë, Tiranë, Fier dhe Vlorë mund të ketë vërshime të shpejta të lumenjve të vegjël malore dhe rrëshqitje të dherave.

Në zonat urbane do të shfaqen problem me përmbytje te lokalizuara, në varësi të gjendjes së kanalizimeve. Për sa më sipër, bazuar Ligjit 45/2019 “Për Mbrojtjen Civile” kërkohet rritje e gatishmërisë të të gjitha strukturave për përballimin e emergjencave të shkaktuara si pasojë e reshjeve të shiut.

Skip to toolbar