Inceneratori i Elbasanit / Nis gjykimi ndaj të pandehurve, refuzohet gjykimi i shkurtuar

AKTUALITET


Gjykata e Posacmë ka vendosur të nisë gjykimin per dosjes hetimore te Inceneratorit te Elbasanit.

Të pandehur për kete cështje janë, ish-ministri Lefter Koka; ish-deputeti Alqi Bllako; zyrtarët e tjerë Pëllumb Abeshi, Etleva Kondi, Jonida Zeqo, Bardhyl Çabiri, Serafin Papa dhe tre pronaret e kompanive te inceneratoreve Mirel Mërtirim, Klodian Zoto, Stela Gugallja.


Kërkesa për gjykim të shkurtuar nga ana e të pandehurve është rrëzuar.

Vendimi është marrë nga gjyqtarja Rudina Palloji. Lefter Koka akuzohet se ka marrë ryshfet 2.7 milion euro për dhënien e lejes së ndërtimit të inceneratorit të Elbasanit.

Më herët ish-ministri i Mjedisit ka kërkuar pushim ndaj akuzave ndaj tij. Ai ka deklaruar se nuk është i përfshirë në këtë afere, por akuzat ndaj tij janë politike.

Mbi të gjithë personat më sipër rëndojnë akuzat e “Shpërdorimi i detyrës”, “Korrupsioni aktiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë”, “Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë” dhe “Pastrimi i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale”.
Skip to toolbar