Ish-kryeprokurori amerikan gozhdon mbrojtjen e Trump: Ai e dinte se kishte humbur zgjedhjet

BOTA


Ish-Prokurori i Përgjithshëm amerikan, Bill Barr të mërkurën minoi një shtyllë kryesore të mbrojtjes së shefit të tij të vjetër në hetimin e prokurorit special për ndërhyrjen në zgjedhjet e vitit 2020, duke i thënë Kaitlan Collins të CNN se Donald Trump “e dinte mirë se i humbi zgjedhjet”.

Ish-prokurori i përgjithshëm gjithashtu i përshkroi veprimet e pretenduara të Trump si të detajuara në aktakuzë si “të përzier” dhe “të neveritshme”, duke folur për “The Source”.


“Dikush që u përfshi në atë lloj ngacmimi për një proces që është thelbësor për sistemin tonë dhe për Vetëqeverisja jonë nuk duhet të jetë askund afër Zyrës Ovale”, nënvizoi ai fuqimisht.

Një premisë qendrore e çështjes së këshilltarit special është se Trump e dinte se pretendimet zgjedhore që ai po bënte ishin të rreme, pasi iu tha nga disa ndihmës të afërt se ai kishte humbur zgjedhjet.

Avokatët e Trump kanë argumentuar se deklaratat e tij mbroheshin sipas Amendamentit të Parë, një pozicion që Barr, në intervistën e tij të parë që nga aktakuza e tretë e Trump, tha se nuk ishte një argument i vlefshëm.about:blank

“Siç thuhet në aktakuzë, ata nuk po e sulmojnë të drejtën e tij të Amendamentit të Parë.

Ai mund të thotë çfarë të dojë, madje mund të gënjejë. Ai madje mund t’u thotë njerëzve se zgjedhjet u vodhën kur ai e dinte më mirë”, tha Barr. “Por kjo nuk ju mbron nga hyrja në një komplot”.

Ai shtoi se në fillim nuk ishte i sigurt, por kam arritur të besoj se ai e dinte mirë se kishte humbur zgjedhjet”.

Prokurori i posaçëm, Jack Smith, ngriti katër akuza kundër Trump të martën – duke përfshirë komplotin për të mashtruar Shtetet e Bashkuara – si pjesë e hetimit të tij në përpjekjet për të përmbysur zgjedhjet e vitit 2020 që çuan në sulmin e 6 janarit 2021 në Capitol-in e SHBA.

Ish-presidenti pritet të dalë të enjten në gjykatën federale në Washington, DC.
Skip to toolbar