Jassim Bin Hamad Al Thani, sheiku që kërkon të blejë Manchester United

Më të fundit


Familja “Al Thani” po përgatitet të marrë në dorë një tjetër klub, ndër më të mirët e futbollit evropian. Pas PSG-së, një tjetër anëtar i familjes në pushtet të Katarit ka bërë një ofertë monstruoze për të blerë Manchester United nga “Glazers”. Shifrat në dorë, Jassim Bin Hamad Al Thani ka vënë 6 miliardë euro “në pjatë” për të marrë kontrollin total të “Djajve të Kuq”.

Po cili është Jassim Bin Hamad Al Thani? Nipi i Tamim bin Hamad Al Thani, emir i Katarit dhe pronar i PSG-së, bankieri që synon Manchester United është djali i ish-kryeministrit të Katarit, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani. I lidhur edhe me pronarin e Manchester City, Mansur bin Zayd Al Nahyan, kushëri i Tamim Al Thani, Jassim Al Thani është kryetari i një prej bankave më të mëdha në Katar, “Qatar Islamic Bank”, QIB.


Për momentin nuk është e qartë se sa është pasuria personale e Sheikh Jassim Al Thani, por është sigurisht një nga sipërmarrësit më të shquar në Katar. Djali i një prej figurave më të fuqishme në vend midis viteve 1990 dhe fillimit të viteve 2000, bankieri që dëshiron të blejë Manchester United është një ekzekutiv i nivelit të lartë me burime pothuajse “të pakufizuara” dhe ambicie të mëdha.

Banka e së cilës ai është president konsiderohet në fakt institucioni më i madh islamik në vend, me zyra në Liban, Mbretërinë e Bashkuar dhe Sudan. Një profil i lartë, një pjesë integrale e familjes në pushtet të Katarit me akses në kapital shumë të rëndësishëm dhe i rritur në luks.

I renditur nga “Forbes” ndër njerëzit më të pasur në botë, me një pasuri prej 1.36 miliardë dollarësh, në vitin 2015, babai i Jassim bleu pikturën “Gratë e Algjerit” të Pablo Picasso-s për 180 milionë euro.
Skip to toolbar