Kandidati i Metëst për median greke: Do ta rikthej Himarën helene dhe shkollat greke!

AKTUALITET


Kandidati i Sali Berishës dhe Ilir Metës në Himarë, Fredi Beleri, në një intervistë të dhënë për gazetën ekstremiste të Athinës Protthotema, e cila financohet nga lobe pranë Agim të Artë, deklaron se kërkon të kthejë helenizimin e Humarës dhe të hapë shkollat greke atje.

Prothothema, citon Micotaqisin, si për tí thënë se ai ka mbështetjen e Athinës, por që duket pas atij mitingu të disa muajve më parë, nuk se ka pasur zhvillim tjetër. Prothothema, thekson se Fredis Beleris sot në një garë elektorale vendimtare pretendon votën e bashkatdhetarëve të tij në zgjedhjet bashkiake që do të zhvillohen të dielën e ardhshme më 14 maj në Shqipëri.


Zoti Beleris, sa ka gjasa që ju të zgjidheni kryetar bashkie në 14 maj në Himarë?

Besoj se po fitojmë. Sondazhet, diskutimet dhe kontaktet e mia fshat me fshat, klima politike, mobilizimi i madh i bashkatdhetareve ne Greqi per te ardhur ne votim, mbeshtetja e kandidatures sime nga te gjitha partite opozitare te Shqiperise dhe dembelizmi dhe indiferenca 12 vjecare e Kryebashkiakut në largim, gjithçka konvergon me fitoren tonë.

Sa e rëndësishme do të jetë zgjedhja juaj për helenizmin e Himarës?

Ne kemi jetuar këtu si grekë për mijëvjeçarë dhe kjo nuk ndryshon. Por është jetike për helenizmin e Himarës të kapërcejë të gjitha pengesat që e pengojnë të ketë mundësi, të ketë punë të mira, të gëzojë pasurinë e tij, e cila na është mohuar prej 60 vitesh, për t’iu ofruar arsim në gjuhën amtare të gjithëve. në radhët dhe të luajë, sepse mundet dhe e meriton, në procesin e anëtarësimit të Shqipërisë, në avancimin e saj.

Prandaj, zgjedhja ime do të lehtësojë rrjedhën e helenizmit dhe gjithashtu me mbështetjen e të gjitha forcave politike të Greqisë, të cilave i falënderoj me gjithë zemër, do të ndihmojë bashkëpunimin dhe miqësinë e mirë të dy vendeve, kusht i domosdoshëm për avancimin tonë.

Bashkatdhetarët tuaj nga Vorio Epiri që jetojnë në Greqi ndajnë rëndësinë e zgjedhjes suaj, a parashikoni një pjesëmarrje të madhe të tyre në garën elektorale dhe sa e rëndësishme do të jetë prezenca e tyre elektorale?

Besoj se për ne, për brezin tim, që lindëm dhe u rritëm në regjimin e Hoxhës, dhe luftuam për greqizmin tonë, një fije e pathyeshme historie dhe kulture na lidh me trojet tona stërgjyshore. Ne duam të shohim vendin tonë të përparojë dhe helenizmi i tij të përparojë në vend të tij. Tashmë këtë dashuri dhe lidhje duhet ta demonstrojmë në praktikë duke i kushtuar një ditë Himarës, duke marrë pjesë masivisht të dielën e 14 majit. Dhe siç them në takimet e mia me bashkatdhetarët në Greqi, Himara je ti, merr pjesë, fiton. Mjafton një ditë që gjithçka të ndryshojë për mirë në Himarë dhe kjo është 14 maji 2023.

Për ta bërë këtë, natyrisht, nevojitet një proces transparent zgjedhor. A po bëjmë ndonjë progres, a është i siguruar procesi zgjedhor?

Është hera e parë në Shqipëri që mund të siguroj çdo bashkatdhetar se vota e tij ka rëndësi, domethënë merr pjesë, voto, fiton. Procesi është njëqind për qind i garantuar. Së pari, sepse identifikimi i zgjedhësve është dixhital dhe biometrik dhe së dyti, sepse në çdo qendër votimi dhe qendër votimi këtë herë do të kemi përfaqësues tanët por edhe të partive të aleancës së të gjitha partive opozitare që mbështesin kandidaturën time.

Cilat janë perspektivat e Bashkisë së Himarës në një Shqipëri që po zhvillohet dhe shpreson të bëhet anëtare e Bashkimit Europian?

Bashkia e Himarës, Riviera Shqiptare, fshatrat tanë, janë një vend i bekuar nga Zoti dhe natyra, me njerëz të aftë dhe të denjë. Shqipëria Europiane e vitit 2030 është një sfidë dhe një mundësi që vendi ynë i privilegjuar të zhvillohet në mënyrë të dobishme për qytetarët e saj. Prandaj vendosa të pretendoj postin dhe përgjegjësinë e kryetarit të Bashkisë Himarë dhe me mandatin e bashkëqytetarëve të mi të ndryshoj gjithçka për mirë. Me një program gjithëpërfshirës ndërhyrjesh. që do të ndryshojë gjithçka për mirë. Për zgjidhjen e Pronës & kthimin në pronësi të pronave të të gjithë bashkëqytetarëve tanë, rikonstruksionin e bashkisë dhe Shërbimeve të saj në triptikun: administrimi i financave – pretendimi i burimeve dhe financimi – transparenca dhe shërbimi i qytetarit. Gjithashtu me veprime të politikave sociale komunale për të gjithë dhe me prioritet për bashkëqytetarët tanë të moshuar dhe fëmijët tanë, në të ardhmen e Himarës por edhe për cilësinë e jetës dhe përmirësimin e infrastrukturës me respekt për njerëzit dhe mjedisin dhe sigurisht me politika për zhvillim lokal dhe investime strategjike pa përjashtime, me mundësi për të gjithë qytetarët. . Prandaj kërkoj që vota e bashkëqytetarëve të mi të bëhet mandat, që të arrijmë ndryshimin për mirë tani.. Momenti është kritik, sepse do të përcaktojë jo vetëm mandatin e ardhshëm, por edhe dekadat në vijim.

Cila është situata aktuale e Bashkisë, çfarë do të merrni nëse zgjidheni?

Bashkia e Himarës, fshatrat tona, sot nuk është ajo që duam, nuk është ajo që meritojmë. Kryetari në largim prej 12 vitesh ishte më shumë “punonjës” i partisë së tij dhe më pak ose aspak kryetar bashkie. Patjetër që i ndau qytetarët, u shërbeu miqve të tij personalë e partiakë dhe ua mbylli derën pjesës tjetër, jo vetëm helenizmit por edhe të gjithë bashkëqytetarëve tanë të dobët. Harroi fshatrat tona, duke injoruar mungesën e infrastrukturës elementare. Mungesa e ujit të pijshëm dhe cilësor 24 orë në ditë, pastërtia e pamjaftueshme, grumbullimi dhe menaxhimi i mbetjeve, ndotja dhe indiferenca ndaj brigjeve tona, plazhet e mbyllura, mungesa e një rrjeti të mirë rrugor, ndriçimi minimal i bashkisë, cilësia e dobët. e shërbimeve të kujdesit për të moshuarit dhe fëmijët tanë, janë disa nga rezultatet e mandatit të kryebashkiakut në largim.
Skip to toolbar