Katër kandidatë për postin e kryeministrit të Britanisë

AKTUALITET


Janë katër kandidatë që kanë paraqitur zyrtarisht kandidaturën për t’u bërë kryeministër në Britaninë e Madhe, pas dorëheqjes së Theresa May.

Jeremy Hunt, Boris Johnson, Rory Stewart dhe Esther McVey tashmë kanë thënë se do të kandidojnë për postin.


Gara jo vetëm do të sjellë një kryetar të ri partie por edhe një kryeministër të ri, pasi kush merr postin e kryetarit automatikisht zgjidhet dhe kryeministër.

BBC shkruan se lideri i ri do të zgjidhet brenda muajit korrik.

Ndërsa May konfirmoi dje se do të dorëhiqet zyrtarisht nga posti i kryetares së partisë në 7 qershor, por do të qëndrojë si kryeministre deri në zgjedhjen e kryeministrit të ri.
Skip to toolbar