KE pro negociatave për Shqipërinë. Hahn: Ne duhet t’i përmbahemi fjalës së dhënë

AKTUALITET


Komisioni Europian ka publikuar të mërkurën progres-raportin për Shqipërinë duke rekomanduar hapjen negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Komisioneri evropian Johannes Hahn u shpreh se Shqipëria ka bërë reforma dhe transformim kyç në fushën e Drejtësisë duke bërë një rivlerësim të paprecedentë për gjykatësit dhe prokurorët.


“Jam i kënaqur të shikoj se si Shqipëria ka ndjekur reforma dhe ka bërë transformim kyç në sistemin e drejtësisë në një rivlerësim të paprecende të gjykatësve dhe prokurorëve”, u shpreh Hahn.

Ai tha se KE i propozon Këshillit që të miratojë hapjen e negociatave ndërsa theksoi se BE duhet ti qëndrojë fjalës që të miratojë kërkesën pasi vendet kanë bërë progres.

“Komisoini rekomandon që Këshilli të hapë negociatat me të dy vendet me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Verit. Që të jemi të besueshëm duhet t’i qëndrojmë fjalës. Nëse vendi ka bërë ka progres duhet t’i përgjigjemi”, tha Hahn.
Skip to toolbar