Kina përfshihet nga moti i keq, miliona banorë në rrezik

BOTA


Lumenjtë, kanalet dhe rezervuarët e mëdhenj në provincën Guangdong të Kinës jugore janë në rrezik të tejmbushjes, duke bërë që qeveria të ndërmarrë plane emergjente për të mbrojtur më shumë se 127 milionë njerëz nga përmbytjet në rajon.

Zyrtarët lokalë të shërbimit të motit thanë se nivelet e ujit të lumenjve janë më të larta në 50 vjet.


Zyrtarët e Guangdong u bënë thirrje qeverive lokale që të zbatojnë plane emergjente për të parandaluar fatkeqësitë natyrore dhe të miratojnë ndihma financiare dhe furnizime në kohën e duhur për të siguruar që të prekurit të kenë ushqim, veshje, ujë dhe strehim.

Gati 20,000 njerëz janë zhvendosur në Qingguan, tha media shtetërore, ndërsa disa objekte energjetike në Zhaoqing u dëmtuan, duke shkaktuar ndërprerje të energjisë në disa zona./abcnews.al
Skip to toolbar