Mitsotakis Jr. “s’njeh” Maqedoninë e Veriut. Shqipërinë e kërcënon me veto për integrimin

AKTUALITET


Nëse Shqipëria nuk respekton të drejtat e minoritetit grek, ne do të vendosim veton për integrimin e saj në BE. Kështu është shprehur kreu i opozitës greke, Kyriakos Mitsotakis gjatë një takimi elektoral.

Mitsotakis është kryetar i Partisë Demokracia e Re dhe po zhvillon një fushatë zgjedhore me premtime të forta, mes tyre dhe vendosja e vetos për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në rrugën drejt integrimit europian.


“Do i qëndroj të drejtës për të vënë veton ndaj Maqedonisë së Veriut dhe integrimit të Shqipërisë për në BE. Unë do të mbroj të drejtat e pakicës kombëtare greke. Dhe nëse nuk respektohen, Shqipëria të harrojë kursin e saj evropian”, deklaroi ai gjatë një fjalimi në Selanik.
Skip to toolbar