“Krizat financiare nuk kanë munguar” / Sejko: Inflacioni në nivelet më larta që nga viti 1998

EKONOMI


Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në konferencën vjetor tha se krizat financiare nuk kanë munguar.

Teksa inflancioni ka kapur shifrën e 8%, sipas Sejkos, ka arritur në nivelin më të lartë që nga viti 1998.


“Krizat financiare nuk kanë munguar. Konsolidimi i stabilitetit ekonomik dhe vullnetar, ka pasur nxitës globalizimin e tregjeve të produkteve. Po ashtu kristalizimi i konsensusit ekonomik e politik, rritja e pavarësisë institucionale e tyre ofruan mekanizëm të besueshëm.

Guvernatori tha se niveli i inflacionit ka qenë 8% gjatë tremujorit niveli më i lartë që nga viti 1998.

“Paraqitet i ulët si në kontekstin rajonal dhe evropian, baza e inflacionit ka ardhur në rritje dhe zgjerim. Tashmë pjesa më e madhe e artikujve shfaqin normë inflacioni ndjeshëm mbi objektivin tonë 3%”, tha Sejko.
Skip to toolbar