Kukan: Politikanët në Shqipëri të ngrihen mbi interesat e tyre. Ne duhet të bëjmë presion

AKTUALITET


Në fjalën e mbajtur të mërkurën në mbledhjen e Komisionit Europian, eurokomisioneri Eduard Kukan vlerësoi rekomandimin për hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Ai u ndal u ndal në situatën politike në Shqipëri dhe tha se ajo është e tensionuar për shkak të zgjedhjeve lokale. Kukan i bëri thirrje politikanëve shqiptarë që të ngrihen mbi interesat e tyre dhe të punojnë për popullin pasi shqiptarët e meritojnë integrimin.

“Pritej nga shumë njerëz me shumë interes ky raport. Reagimi i fundit është mjaft pozitiv dhe dua që vendet e Ballkanit të bëjnë një hap përpara drejt integrimit. Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria e meritojnë vërtetë atë çka ju keni sugjeruar. Ka shumë çështje që mund të përmenden për Ballkanin Perëndimor. Ka pasur progres në rrugën e integrimit, por mund të kemi edhe më shumë rezultatet dhe lëvizje intensive përpara. Mendoj se këto kolegë e meritojnë vëmendjen. Pra ata kanë nevojë për të materializuar bazat që kanë krijuar. Në Shqipëri ka një situatë të tensionuar politike. Do të shkojnë në zgjedhje në fund të qershorit. Është në dorë të politikës që të ngrihen mbi interesat e tyre dhe të punojnë për popullin, pasi ai vërtetë e meriton. Edhe ne duhet të rishikojmë instrumentet që kemi në dispozicion për t’i bërë presion pozitiv mbi kolegët në Ballkan”, u shpreh Kukan.

Skip to toolbar