Lavrov: SHBA e sheh Rusinë si kundërshtar dhe kërcënim

Më të fundit


“Përfaqësuesit e elitës qeverisëse amerikane, pavarësisht nga përkatësia e tyre partiake, vazhdimisht e perceptojnë Rusinë si një kundërshtar dhe një kërcënim”.

Kështu u shpreh ministri i jashtëm rus, Sergej Lavrov në një intervistë për gazetën braziliane O Globo, shkruan Tass.


“Rusia shihet nga elita në pushtet e SHBA, pavarësisht nga përkatësia e tyre partiake, si një kundërshtar dhe një kërcënim. Gjatë katër viteve të tij në Shtëpinë e Bardhë, presidenti i mëparshëm nuk bëri asgjë për të përmirësuar marrëdhëniet Rusi-SHBA,” vuri në dukje Lavrov.

“Ne nuk kemi iluzione; ne nuk presim që kursi i politikës anti-ruse të SHBA-së të ndryshojë në të ardhmen e parashikueshme”, deklaroi diplomati rus.

“Për ne nuk është e rëndësishme vetë lideri politik, por politika që ai zhvillon në lidhje me Rusinë”, theksoi Lavrov.

“Presidenti rus Vladimir Putin e tha së fundmi këtë në një intervistë televizive,” shtoi ai.
Skip to toolbar