Lonely Planet: Shqipëria një prej vendeve për t’u vizituar në 2023-shin

AKTUALITET


“Një çerek shekulli pasi hoqën prangat e komunizmit, peizazhet mahnitëse malore të Shqipërisë, kështjellat e shkatërruara, kryeqyteti i zhurmshëm dhe plazhet e ëndërruara që rivalizojnë çdo vend në Mesdhe, vazhdojnë të magjepsin”, shkruan ndër të tjera Lonley Planet.

“E mbyllur për të huajt për pjesën më të madhe të shekullit të XX, Shqipëria ka qenë prej kohësh enigma e Europës Mesdhetare. Deri kohët e fundit, malet e saj të rrëmujshme, qytetet e kështjellave dhe plazhet ishin thjesht një thashethem në shumicën e hartave të udhëtimit.


Po ashtu, Lonely Planet fton turistët të nxitojnë për të vizituar vendin tonë, duke nënvizuar në artikull se “rrjedha ende e vogël e turistëve, kërcënon të bëhet një përmbytje”.

“Por, me fundin e një tendosjeje veçanërisht brutale të komunizmit në vitin 1991, Shqipëria hapi paraprakisht portat e saj. Turistët e parë kureshtarë që erdhën zbuluan një tokë ku kodet e lashta të sjelljes ende mbanin ndikim dhe ku era fishkëllinte nëpër mbetjet e copëtuara të vendeve gjysmë të harruara greke dhe romake.

Një çerek shekulli pasi hoqën prangat e komunizmit, peizazhet mahnitëse malore të Shqipërisë, kështjellat e shkatërruara, kryeqyteti i zhurmshëm dhe plazhet e ëndërruara që rivalizojnë çdo vend në Mesdhe, vazhdojnë të magjepsin. Por nxitoni këtu, sepse teksa flitet për atë që fsheh Shqipëria, rrjedha ende e vogël e turistëve kërcënon të bëhet një përmbytje.”
Skip to toolbar