Lufta në Gaza/ Arabia Saudite njofton 40 milionë dollarë ndihma për UNRWA

BOTA


Qendra e Ndihmës Humanitare dhe Ndihmës së Mbretit Salman në Arabinë Saudite tha se fondet do të mbështesin “përpjekjet humanitare të UNRWA-s në Rripin e Gazës”, ku lufta Izrael-Hamas ka ndezur për më shumë se pesë muaj, duke ofruar “ushqim për më shumë se 250,000 njerëz dhe tenda për 20 mijë familje”.

Në fillim të këtij viti, qeveria izraelite pretendoi se 12 anëtarë të agjencisë së OKB-së morën pjesë në sulmin e Hamasit më 7 tetor në Izraelin jugor.


Akuzat izraelite bënë që më shumë se një duzinë vendesh perëndimore, të udhëhequra nga SHBA, të pezullojnë fondet për UNRWA, e cila ofron shërbime jetike, përfshirë arsimin dhe kujdesin shëndetësor, për miliona refugjatë palestinezë në Gaza dhe në mbarë Lindjen e Mesme.
Skip to toolbar