Lufta në Gaza, zyrtari amerikan: Izraeli ka pranuar një armëpushim 6-javor

BOTA


Një zyrtar amerikan, duke folur me gazetarët gjatë një konferenc, deklaroi se Izraeli në thelb ka pranuar një armëpushim gjashtëjavor.

“Izraelitët ranë dakord për një armëpushim gjashtëjavor, tani i takon Hamasit të bie dakord. Kjo do të pasohej nga një fazë e dytë për të “ndërtuar diçka më të qëndrueshme”, theksoi ai, shkruan Al Jazeera.


Hamasi ka kërkuar më parë një armëpushim përfundimtar dhe jo vetëm një pauzë të përkohshme, tërheqjen totale të forcave izraelite nga Gaza dhe lirinë e lëvizjes për palestinezët brenda Gazës.
Skip to toolbar