Macron nderon Ismail Kadarenë: Në vend të shisheve me verë, ju sillnit libra

AKTUALITET


Presidenti i Francës, Emmanuel Macron ka nderuar shkrimtarin e njohur, Ismail Kadare, duke i dorëzuar atij dekoratën e “Oficerit të Madh të Legjionit të Nderit”.

“Ju ishit bërë për të jetuar në Paris. Por në fund të valixhes Juve nuk sillnit shishe vere, akoma më dehës, ju sillnit libra, libra, libra. Kamynë dhe shumë të tjerë.


Në vendin tonë ju keni krijuar shumë miqësi. Me botuesin tuaj, që e kishte çuar ndërgjegjen personale aq sa kishte mësuar shqip, ruante kopje të dorëshkrimeve tuaja që zëri juaj mund tu fliste të gjallëve nëse ju ndodhte gjë.

Në një lëvizje luhatëse mes dy kombeve tona dridhma e fundit e së cilës nuk rresht se afruari. Nga shëtitja juaj në Tiranën e ri -gjetur kanë lindur teksa jashtë kohë në kryqëzim të miteve.

Sa shumë Evropa është një ëndërr, një mit, ai e ringjalljes dhe brigjet nuk kanë qenë asnjëherë kaq të qarta. Ju e përjetoni ketë me historinë e familjes tuaj.

Të jeni i sigurt që vepra juaj nuk ka humbur asgjë, ajo ka marrë bukurinë e guximit”, tha Macron.
Skip to toolbar