Mbi 5 milionë turistë/ Kryesojnë kosovarët dhe spanjollët

AKTUALITET


Shqipëria është kthyer në një destinacion të preferuar për turistët e huaj.Shifrat  e ministries se Turizmit tregojnë se gjatë periudhës janar-korrik në vend janë regjistruar 5.1 milionë turistë.

Nëse bëjmë një krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë  rritja rezulton me 31 %.


Korriku  ka bilancin më të lartë pasi pjesa më e madhe e turistëve kanë shijuar vijën bregdetare në vend kryesisht jugun.Vetëm gjatëmuajit të fundit   janë regjistruar  1.7 milionë  persona që kanë zgjedhur vendin tone për të pushuar. Flukset e turistëve nuk janë vetëm në zonat bregdetare, por edhe në  qytete historike si Gjirokastra apo Berati.

Turiztët nga Kosova vijojnë të mbajnë peshën kryesore edhe gjatë këtij  viti por risi është interesi  që kanë treguar qytetarët nga Spanja dhe Turqia.

Nga të dhënat tregohet se Spanja ka  më shumë se dyfishin të numrit të  vizitorëve krahasuar me vitin që shkoi, e ndjekur nga Turqia ,  Mali i Zi, Franca e Italia .about:blank

Edhe pse në luftë nga shifrat vërehet se ka pasur pushues edhe nga Ukraina apo Kina e Largët. Shqipëria si destinacion turistik është marketuar  në mediat  më prestigjoze në botë.
Skip to toolbar