Nafta në Shpirag/ Rama: Përpjekjes dhjetëvjeçare, po i afrohet ora e së vërtetës

AKTUALITET


Kryeministri, Edi Rama thotë se në fund të vitit 2023 do të bëhet testi përfundimtar i vlerësimi të pusve të naftës në Shpirag. Kjo pasuri, shton Rama, do të administrohet nga Fondi Sovran siç ndodh në vende si Norvegjia dhe Arabia Saudite.

“Sot në Shpirag, ku zbulimi i rëndësishëm i kryer 6.1km në thellësi të tokës naftëmbajtëse, mbart bashkë me premtimin e madh të nxjerrjes së një pasurie të konsiderueshme për Shqipërinë dhe shqiptarët, edhe sfidën e testit përfundimtar teknik të vlerësimit të qëndrueshmërisë së presionit të fluksit të gazit e të naftës, deri mbi sipërfaqen e tokës. Në fund të këtij viti do ta mësojmë këtë, ndërkohë që po punojmë paralelisht për projektin e Fondit Sovran që do të administrojë këtë pasuri të madhe kombëtare, duke u nisur nga studimi i vëmendshëm i praktikave botërore të fushës, si fondet sovrane të Norvegjisë, Arabisë Saudite, Azerbajxhanit e me radhëNafta në Shpirag/ Rama: Përpjekjes dhjetëvjeçare, po i afrohet ora vendimtare e së vërtetësNafta në Shpirag/ Rama: Përpjekjes dhjetëvjeçare, po i afrohet ora vendimtare e së vërtetës. Paçim fat tanimë kur kjo përpjekje thuajse dhjetëvjeçare, po i afrohet orës vendimtare të së vërtetës”, shkruan Rama.

Skip to toolbar