NASA dërgon në Hënë raketën ‘Artemis 1’

BOTA


Pas një pritje prej disa muajsh dhe disa anulimesh, raketa ‘Artemis’ ka fluturuar këtë mëngjes për në Hënë.

“Ne po shkojmë. Për herë të parë, të NASA_SLS raketë dhe NASA_Orion fluturojnë së bashku. #Artemis fillon një kapitull të ri në eksplorimin njerëzor hënor”- njofton NASA.


Artemis I është një demonstrim teknologjik, kështu që nuk do të ketë ekuipazh me persona në bord. Por nëse gjithçka shkonte sipas planit gjatë këtij misioni, atëherë Artemis II që pritet të fluturojë në vitin 2024 me persona në bord.

Kjo anije kozmike do të rrotullohet rreth Hënës në një hark të madh përpara se të kthehet në shtëpi në Oqeanin Paqësor pas gjashtë javësh.
Skip to toolbar