NASA jep grante për të angazhuar studentët në fluturimin supersonic

BOTA


NASA po bën një hap tjetër më afër testimit të avionit të saj të ri supersonik, duke lëshuar grante për pesë universitete për të zhvilluar plane për edukimin e komuniteteve të përzgjedhura për testet e fluturimit të avionit eksperimental.

I zbuluar zyrtarisht në janar, avioni supersonik X-59 është pjesë e misionit Quesst të NASA-s për të demonstruar potencialin e fluturimit supersonik në mungesë të bumit ikonik të zërit që prodhojnë zakonisht avionë të tillë. NASA ka thënë se planifikon të fluturojë avionin mbi komunitete, të cilat më pas do të vëzhgohen. Këto rezultate do të ndahen me rregullatorët me shpresën se ndalimi i fluturimeve më të shpejta se sa zëri mbi tokë do të hiqet.


Të martën, NASA njoftoi se grante prej 40,000 dollarësh janë dhënë për Kolegjin Carthage, Universitetin Cornell, Universitetin Old Dominion, Universitetin e Puerto Rikos dhe Universitetin e Kalifornisë, San Diego, për të zhvilluar plane për angazhimin me studentët dhe edukatorët në komunitetet që NASA do të zgjedhë për mbi fluturimet.

Planet arsimore janë të sigurojnë që komunitetet të jenë të informuara për fazën e fluturimit të Quesst dhe se si do të duket përfshirja e komuniteteve.
Skip to toolbar